ТВЕРЕЗЕ ДУБНО

Головна | Реєстрація | Вхід
Субота, 20.04.2024, 14:21
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи вживаєте ви алкоголь?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Статистика №2
Головна » 2012 » Лютий » 23 » Вплив порнографії на психіку
14:59
Вплив порнографії на психіку
порнографія На сьогоднішній день порнографія — це досить процвітаючий бізнес, доходи, що приносять від порно індустрії, важко піддаються Вичислеенню.По даними телекомпанії CBS, американці витрачають на так звані «дорослі розваги» (в тому числі, фільми і порносайти) до 10 мільярдів доларів на рік — за іншими даними, сума вдвічі більша.

В останні десятиліття порно в буквальному значенні слова увірвалося в наше життя зі сторінок друкованих видань, відеокасет, екранів моніторів і ТБ. Те, з якою агресивністю реклама порно сайтів вторгається навіть на сайти з цілком нешкідливою тематикою, вражає воображеніе.Використання порнографії (або «сексуально відвертих матеріалів») — явище глобальне і масове. За даними різних досліджень, цим займаються від 86 до 98% чоловіків і від 56 до 85% жінок.

Що пропонується порно індустрією? Це лише секс: багато сексу, всілякий секс, де завгодно і з ким завгодно. Порно фільми культивують секс між абсолютно незнайомими людьми, поволі підводячи до думки, що це цілком природно і головне отримати задоволення.

У результаті, порно культура ставить знак рівності між сексом, коханням та близькістю, зовсім спотворюючи зміст даних понять.

Порнографія вводить в транс

«Перегляд еротичних картинок на деякий час позбавляє мозок життєздатності. Такі картинки діють навіть сильніше, ніж зображення з насильством і катастрофами ».До таких висновків дійшла об’єднана група психологів і нейрофізіологів з декількох американських інститутів.

На початку свого дослідження, результати якого нещодавно були опубліковані в New Scientist, учені намагалася з’ясувати, як саме реагує людський мозок на емоційно яскраві візуальні об’єкти. У списку значилися не тільки картинки еротичного змісту, а й сцени насильства, природних катастроф і навіть зображення апетитних страв. Вчені показували учасникам експерименту «спокійні» картинки (зображення архітектурних об’єктів, пейзажі тощо) упереміш з хвилюючими. І переконалися, що саме на сексуально забарвлені образи мозок реагував найбільш тривалим гальмуванням.

Більшість учасників навіть не могло чітко згадати і описати цілі серії наступних зображень, які їм показували відразу після еротичної картинки. Хоча, згідно датчикам, момент безпосереднього трансу тривав лише долі секунди. Психолог Девід Зальд з Університету Вандербілт (штат Теннессі), який брав участь у дослідженні і придумав назву цьому феномену — «сліпота на емоційній грунті», припустив, що явищу притаманна деяка інертність. Цим і пояснюється той факт, що в реальності частки секунди, під час яких мозок пригальмовує, значно затягуються.Колега Зальда, Стівен Міст із Єльського університету, порівняв механізм виникнення цієї «сліпоти» з коротким замиканням в електромережі.

Жінка — товар

Дослідники з Прінстонського університету виявили: зображення дам у бікіні спонукають чоловіка … що б ви думали … дивитися на жінку як на об’єкт сексуальних домагань. Вони прийшли до висновку: коли чоловікові показують зображення жінок в бікіні, відділ мозку, який стримує неприязнь сексуального характеру, вимикається. Крім того, підтвердилося припущення, що порнографія спонукає чоловіка сприймати жінок як товар «.

Експерименти проводилися на 81 чоловікові гетеросексуальної орієнтації за допомогою томографа. Керівник наукової групи Сьюзен Фіск підкреслила: «Як ми виявили, даний відділ — серединна фронтальна кора головного мозку — відключається тільки в двох випадках. Перший — це реакція на зображення жінок в бікіні, а другий — видовище бомжів і наркоманів. В обох випадках мозок реагує так, наче перед ним неживий предмет «.

Порнографія загрожує дітям

Комісія, створена в 1985 році президентом США Рейганом, була покликана дати відповідь на питання про те, що таке порнографія, кого вона охоплює і як вона впливає на суспільство. Ця комісія пізніше отримала найменування «Комісії Генерального Прокурора» (Attorney General’s Commission).

Комісія дає точне визначення тому очевидному факту, що порнографія завдає шкоди дітям: «Напевно найбільшу шкоду порнографія без сцен насильства наносить дітям … Ці матеріали … завдають шкоди, коли потрапляють в руки дітям. Абсолютно невірно навчати дітей за допомогою цих матеріалів , що секс є комерціалізовані і що секс може бути позбавлений будь-якої любові, існувати поза шлюбом «.

Самий огидний вид порнографії — це дитяча порнографія. Комісія відзначає: «Дитяча порнографія зображує реальних дітей, яких фотографують під час тієї чи іншої форми сексу, з дорослими або з іншими дітьми. Ці дії завдають страшну шкоду тим дітям, яких фотографують, і є сексуальною експлуатацією дітей. Сексуальне насильство щодо дітей нерозривно пов’язано з дитячою порнографією «.

У небезпеці — молодь

За даними статистики, основними «споживачами» порнопродукції є хлопчики і хлопці 12-17 років. Для багатьох вона служить головним джерелом статевої освіти, що вселяє неабияку тривогу. В одному виданні сказано: «У порнографії немає і натяку на ризик завагітніти в підлітковому віці або заразитися захворюваннями, що передаються статевим шляхом, наприклад СНІДом. Таким чином створюється ілюзія, ніби поведінка, яка пропагується порнопродукції, не тягне за собою ніяких негативних наслідків ».

На думку деяких учених, порнографія перешкоджає нормальному розвитку дитячого мозку. Джудіт Рейсман, ректор Інституту досліджень засобів масової інформації, робить такий висновок: «Як показують неврологічні дослідження інстинктивних реакцій головного мозку на порнографічні зображення та звуки, перегляд порнографії викликає в мозку біологічні зміни, які пригнічують свідомі процеси. А це згубно для «піддатливого» дитячого мозку, оскільки може порушити сприйняття дійсності, а значить, завдати шкоди душевному та фізичному здоров’ю дітей, перешкоджати їх благополуччя і щастя ».

Порнографія спонукає насильників до злочинів

Дослідження соціолога Маршалла (WL Marshall) показали, що практично половина насильників використовували порнографію перед здійсненням ними насильства.Інші дослідники вказували на те, що гвалтівники і педофіли використовують порнографію і перед злочином, і під час самого нападу. Спостереження доктора Ціллман і доктор Брайант (Dr. Zillman and Dr. Bryant) показали, що якщо людина регулярно піддається впливу порнографії, то у таких людей виробляється безсердечна ставлення до жінок. Вони відносяться до згвалтування як до цілком звичайному правопорушення, а для деяких згвалтування перестає бути злочином зовсім.

Вчені не можуть знайти чоловіка, який не дивився порно

Вчені Монреальського університету вирішили порівняти погляди чоловіків ніколи не бачили порнографії з регулярними користувачами порно-ресурсів. Будь-який чоловік у віці від 20 років міг взяти участь в дослідженні. Однак проект натрапив на перешкоду. Чоловіків — любителів порно було хоч відбавляй, в той час як, чоловіка після 20 років, жодного разу не дивився порнографії, знайти не вдалося.

Як з’ясувалося, багато хто з них стали «балуватися» порно з 10 (!) Літнього віку. 90 відсотків з опитаних знаходили порнографію в Інтернеті, інші 10 відсотків у відео-магазинах.

Самотні чоловіки дивилися порно в середньому по 40 хвилин на день, тричі на тиждень. Хлопці перебували у відносинах вдавалися до порнографії 1,7 разів в тиждень, це займало у них не більше 20 хвилин на день.

Порнографія спонукає до подружніх зрад

Мати відносини з однією або кількома незнайомими жінками, не відчуваючи до них ніякої поваги як до особистості, а ставлячись як до предмета — ось сутність порнографії. Привид, який не може знайти задоволення у відносинах зі своєю дружиною, штовхає чоловіків до пошуку партнерів на стороні.

Результати дослідження, проведеного Американською академією сімейного права, свідчать про те, що близько половини пар, що звертаються до юристів за допомогою в проведенні розлучення, в якості причин розриву називають захоплення порнографією в інтернеті.

Як це працює

Психолог Віктор Клайн (Dr. Victor B. Cline) з Університету Юта відомий тим, що надає допомогу подружнім парам, в яких один з членів став залежним від порнографії. У своїй книзі «Як порнографія впливає на дорослих і дітей» Клайн пише:

«Як психолог, я впродовж багатьох років надавав лікарську допомогу більш ніж трьомстам сексуально залежних людей, людей, що здійснювали насилля, і іншим сексуально хворим людям (96% з них чоловіки). У числі моїх пацієнтів були садомазохісти, фетишисти, педофіли і насильники. За небагатьма винятками, в більшості випадків порнографія або викликала у них ці відхилення, або їх розвивала … »

Доктор Клайн виділяє чотири сторони цієї одержимості.

1. Залежність.
«Перше, що відбувається у випадку порнографії, — це залежність, ефект звикання. Споживачі порнографії, так би мовити,» сідають на голку «. Отримавши доступ до порнографічних матеріалів, вони приходять знову і знову за новими порціями.
На наступному етапі людина вже не здатна кинути порнографію незважаючи на виникаючі через цю звички проблеми в сім’ї, розлучення, проблеми з законом і т.д.

2.Усіленіе
Доктор Клайн стверджує: «На наступному етапі відбувається посилення тяги до порнографії. З плином часу, залежний вимагає все більш грубою, більш відвертої порнографії, включаючи різного роду відхилення, щоб отримати» кайф «. Тепер вже найчастіше залежна людина воліє свої образи живому чоловікові ».

3.Прітупленіе почуттів
«На третьому етапі настає отупіння. Ті зображення, які раніше людина вважала шокуючими, що порушують моральні табу, незаконними, огидними і аморальними, з часом сприймаються як прийнятні і звичайні … Людина починає думати, що» всі так роблять «, і це дає йому санкцію чинити так само, навіть якщо у світлі незамутненого розуму ясно, що його діяльність стає протизаконною і суперечить його власним моральним переконанням і правилам «.

4. Перекручення
На останньому етапі людина починає в реальному житті повторювати те, що він бачить у порнографічних фільмах і на фото, включаючи насильство і збочення.

Замість постскриптуму:

Любіть, цінуйте і поважайте один одного і пам’ятайте: любов і задоволення — не одне і те ж, хвилинне насолоду не замінить вам справжніх почуттів, а віртуальний партнер ніколи не стане найдорожчим і єдиним — супутником вашого життя.

Джерело - http://www.forfun.org.ua/?p=893

Категорія: Розвиток особистості | Переглядів: 799 | Додав: xXx | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Дубно
Архів записів
Друзі сайту
НАША ГРУПА ВКОНТАКТІ





ПРАВДА

ТВЕРЕЗЕ ДУБНО |