ТВЕРЕЗЕ ДУБНО

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 29.03.2024, 12:23
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи вживаєте ви алкоголь?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика №2
Головна » 2011 » Грудень » 31 » Неминучий вибір тверезості
11:16
Неминучий вибір тверезості

Неминучий вибір тверезості

30.12.2011 / Сергій Одарченко


 


Звичка до алкоголю є більшим злом для людства, ніж війна, голод і чума разом узяті.       (Ч. Дарвін)

Майже сім років як живу тверезо і, що цікаво, ще ні разу не пошкодував про свій вибір. Раніше вважав це однією з крайностей та й узагалі не переймався такими „дурницями”. Хто хоче – п’є, „культурно” чи не дуже, хто не хоче – хай як хоче.

Після закінчення вузу у 1997 році на професійній основі включився у громадсько-політичне життя, відповідав за молодіжний напрямок у найбільшій національно-демократичній партії краю. Працювали, що називається, на совість. Перебували у жорсткій опозиції до влади. З усіх сил намагалися розбудити суспільство, відправити у відставку збанкрутілий кучмівський режим та привести до влади національні кадри. Бідність, висока смертність, низька ціна алкоголю, корупція, чиновницьке свавілля, політична цензура, авторитаризм – усе це звичайні ознаки того часу. Починаючи з 1998 року тричі поспіль обирався депутатом Рівнеради.

З приходом Ющенка стало можливим вільно говорити, трішки легше жити. Та по суті нічого не змінилось. Як наслідок – президентство Януковича з його більш ніж сумнівними здобутками. Наступ на свободу слова, узурпація влади, утиски дрібного бізнесу, зростання цін, політичні переслідування, тощо.

Десь у 2003 – 2004 роках від активіста-тверезника чи не вперше почули про ідею тверезості, вперше звернули увагу на комплекс наслідків уживання алкоголю в Україні. Розпочали змінювати своє ставлення до цієї проблеми і так, зрештою, прийшли до особистої тверезості.

А інформація і справді вражаюча. Коли проаналізувати структуру смертності, то виявиться, що з 1993 по 2011 роки включно населення в Україні зменшилось на 6, 56 млн. чол., тобто на 350 тисяч чоловік щороку. Згідно досліджень ВООЗ кожна третя смерть на теренах СНД пов’язана з алкоголем. Для України це 210 тисяч людських життів щороку. Плюс 110 тисяч смертей від наслідків тютюнокуріння. 80 % нещасних випадків, пожеж, дві третини смертей на воді трапляється через вживання алкоголю. За інформацією академіка Ф.Г. Углова 96% ушкоджень генетичного коду припадає на алкоголь, тютюн та інші наркотики. Розумові відхилення та розумова неповноцінність є неминучими наслідками масового („культурного” і не дуже) вживання якнайрізноманітніших і загальнодоступних розчинів алкоголю.

Минула влада активно закликала усиновлювати бездоглядних дітей. І правильно робила. Та це лише усування наслідків. Причину ж явища – антисоціальну поведінку батьків при цьому залишали осторонь. За даними органів МВС у 80 % таких дітей батьки мають проблеми з алкоголем.

1%  п’яних водіїв дають 25% кількості дорожньо-транспортних пригод і 50% смертей у ДТП (проф. В.Г Жданов). У нашій країні спиваються 10 % від загальної маси усіх, споживаючих алкоголь громадян. 40 % українських 16-річних юнаків згідно статистики не доживуть до пенсії. Тому закономірним виглядає наступне число – 40% шкільної молоді і підлітків у віці від 14 до 18 років залучені до систематичного вживання алкоголю. При цьому на уроках етики вчителі ще й навчають дітей як правильно і до якої страви слід споживати алкоголь. Про те, що найбільш етично як мінімум стосовно власного здоров’я жити тверезо, очевидно, не йдеться.

Зниження продуктивності праці, інтелектуального потенціалу нації, духовна та фізична деградація, лавиноподібне зростання рівня злочинності, захворюваності на туберкульоз (часто хворі алкоголіки є носіями відкритої форми хвороби і просто не бажають лікуватися), ВІЛ, венеричні та інші соціальні хвороби, зруйновані мільйони родин, покалічена психіка дітей – усе це наслідки масового споживання алкогольних виробів.

Окрім того за все це „добро” ми платимо з власної кишені і рік за роком звільняємо від себе найкращий у світі ареал проживання: багатющі чорноземи, помірні кліматичні умови, багаті на корисні копалини надра. Тепер нас не потрібно завойовувати, знищувати, морити голодом, піддавати репресіям. Завдяки звичкам вживати алкоголь і курити ми самі оплачуємо і здійснюємо  своє знищення. Вченими визначено, що нація, яка споживає більше ніж 8 літрів абсолютного (стовідсоткового) алкоголю на рік, неминуче згасає. В Україні цей показник перевищено втричі. Мозок чоловіка повністю долає негативні наслідки та очищається від алкоголю через 14 днів після останнього вживання, мозок жінки – через 72 дні.

Ця правдива інформація старанно приховується від населення. Про це мовчать статистика і ЗМІ, про це не читають лекцій у вузах. Воно і зрозуміло, адже народом, який звично перебуває у такому стані, дуже легко керувати: за безцінь прихватизовувати підприємства, проводити антисоціальні та антидержавні реформи, за копійки забрати землю, чинити будь-яке інше свавілля, бо „вухо п’яного раба не чує брязкоту кайдан”. Тут вже не до самоорганізації. Критичність мислення знижена або й відсутня, приймаються найбільш примітивні та прості рішення. Йдемо, як сказано у Святому Письмі, широкою дорогою.

Саме тому перед нами постає неминучий вибір - або залишити все як є, або розпочати вирішення алкогольної проблеми з себе та своєї родини. Саме тому все більше людей обирає тверезість і цим забезпечує собі можливість повноцінного фізичного, інтелектуального, морального і духовного розвитку. Адже тверезість це не якась там крайність чи надмірність, це всього лише норма. І, якщо ми хочемо залишитися на цій землі як держава, нація, народ - це наш неминучий вибір.

http://4vlada.com/blogs/798/10085

Категорія: Шкідливість алкоголю | Переглядів: 599 | Додав: xXx | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Naya  
0
Heck of a job there, it abstluoely helps me out.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Дубно
Архів записів
Друзі сайту
НАША ГРУПА ВКОНТАКТІ





ПРАВДА

ТВЕРЕЗЕ ДУБНО |