ТВЕРЕЗЕ ДУБНО

Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 19.04.2024, 03:01
Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи вживаєте ви алкоголь?
Всього відповідей: 82
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Статистика №2
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Куріння кальяну викликає імпотенцію
12:41
Куріння кальяну викликає імпотенцію

Канадські вчені спільно з колегами з Єгипту з’ясували, що вживання наркотичних рослин, наприклад, марихуани, а також куріння трав’яних сумішей, зокрема, кальяну, крім інших негативних наслідків, сприяє зниженню сексуального потягу, а також часто провокує цілковиту імпотенцію.

Так, для чоловіків регулярне куріння наркотиків може закінчитися серйозними проблемами з ерекцією. Такі висновки суперечать поширеній думці про позитивний вплив марихуани й кальяну на потенцію.

Виявилося, що незначні дози дійсно можуть викликати короткочасну стимулюючу дію. Натомість регулярне куріння може призвести до імпотенції. Такий ефект зумовлений згубним впливом диму з трав’яних сумішей, який вдихають поціновувачі популярного нині кальяну, на тонус гладкої мускулатури.

джерело -  Відомості-UA.com


Шкідливість для здоров'я

Kalyan.ogg
Дим усередині кальяну

Існує думка, що куріння кальяну є менш шкідливим, аніж куріння цигарок, оскільки відбувається фільтрація диму через воду у чаші пристрою [1], однак, це твердження не є однозначним [2]. Зокрема, професор медицини коледжу клініки Майо (англ. Mayo ClinicРічард Д. Гарт [3], каже, що « (...) Тютюн не є менш токсичним у трубці кальяну, а вода у кальяні не фільтрує шкідливі складники тютюнового диму. Фактично, курці кальяну можуть вдихати більше тютюнового диму за курців цигарок, зважаючи на ту кількість диму, що вони вдихають за один сеанс куріння, який може тривати цілу годину» [4].

 [розгорнути
Оригінальний текст (англ.)

Завідувач відділу Інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я України Костянтин Красовський вважає, що кальян шкодить здоров’ю не менше, ніж інші способи куріння, а також від цього страждають і ті, хто перебуває поруч: «(...) коли кальян курять, наприклад, у підвалі, то запаху не відчувається. Але насправді підвал наповнюється газом, у першу чергу — чадним. Бувають випадки запаморочень, насамперед, серед персоналу тих барів і кав’ярень, де курять кальяни»[5].

Як показало «Глобальне опитування дорослого населення щодо вживання тютюну» (GATS) тільки 31% опитаних українців вважає, що куріння кальяну призводить до серйозних захворювань [6]. У статті «Куріння кальяну як новий фактор ризику поширення туберкульозу в Україні» Андрєєвої Т. І., кандидата медичних наук, доцента НаУКМА, зазначається, що «(...) кальян – не тільки джерело чадного газу, нікотину, смоли, так само як інші тютюнові вироби, а й збудників гепатитівтуберкульозу. Споживачі кальяну частіше хворіють на періодонтитрак легень, респіраторні захворювання, а також, ймовірно, рак сечового міхура, стравоходу, носоглотки» [7]. Стаття присвячена аналізу матеріалів опитування студентів Національного університету «Києво-Могилянська академія» 2006 -2009 рр. щодо поведінки, яка стосується здоров'я. За результатами дослідження виявлено, що куріння кальяну набуває популярності серед молоді, а також той факт, що курці кальяну не вважають свій спосіб життя більш нездоровим, аніж ті, хто його ніколи не курив. Таким чином, недостатня поінформованість населення про всі аспекти куріння кальяну може стати фактором, що підвищує ризики поширення захворювання на туберкульоз.

При сеансі тривалістю в 45 хвилин курець споживає більше чадного газу, ніж при викурюванні пачки сигарет (при температурі вугілля в кальяні 600 -650°C) [8]. Необхідність прикладати певне зусилля приводить до проникнення диму в більш глибокі ділянки легень (в нижні дихальні шляхи). Якщо куріння відбувається у задушливому приміщенні, то додається ефект пасивного куріння.

За даними досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), а також німецького Центру з вивчення проблем раку, дим кальяну містить стільки ж вуглекислого газу, дьогтю та важких металів, що й звичайні сигарети [9], однак, ритуал куріння кальяну триває від півгодини до години, а одна година куріння кальяну рівнозначна 100 викуреним сигаретам. Крім того кальян сприяє більш великим і тривалим затягування, а отже під час одного сеансу курець може вдихнути в 100 разів більше тютюнового диму, ніж середній курець цигарок. Таким чином, на думку ВООЗ, кальян не є нешкідливою альтернативою сигарет [10].

Оцінка впливу кальяну на здоров'я людини дуже суб'єктивна. Якщо, наприклад, сигарети створюються за міжнародним стандартом тютюнової промисловості, то з кальяном усе складніше, адже вміст шкідливих речовин залежить від багатьох факторів, серед яких якість і вид тютюну, і якість вугілля (основа вугілля буває сірчистою або органічною), температура горіння тютюну. Не радять комбінувати вживання алкоголю та кальяну, ефект може бути непрогнозованим.

Також є курильні суміші для кальяну, які не містять нікотину, проте, дослідження їх впливу на здоров'я курців не проводилися, незважаючи на позиціонування таких сумішей як менш шкідливих, порівняно із тютюном [11].

джерело -  http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%BD

Категорія: Шкідливість тютюну | Переглядів: 859 | Додав: xXx | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Felix  
0
This is a most useful conbirtution to the debate

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Дубно
Архів записів
Друзі сайту
НАША ГРУПА ВКОНТАКТІ





ПРАВДА

ТВЕРЕЗЕ ДУБНО |